برج سلطان زین العابدین

 شهر زیبای ساری به عنوان مرکز استان مازندران یکی از زیباترین و سرسبزترین شهرهای ایران است که قدمتی دیرینه دارد. در دل این شهرکه توسط کوه و جنگل و دریا احاطه شده است جاذبه های گردشگری تاریخی بسیاری وجود دارد که از جمله آن ها می توان به برج سلطان زین العابدین اشاره نمود. این بنای تاریخی به دلیل سبک معماری و ویژگی های منحصر به فردی که دارد در سال 1313 در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت. اگر می خواهید با برج سلطان زین العابدین در شهر ساری آشنا شوید تا پایان با مجله مستر بلیط همراه باشید.

برج سلطان زین العابدین ساری - سایت گردشگری ایران

تاریخچه

آرامگاه سلطان زین العابدین در خیابان امامزاده یحیی  و در نزدیکی امامزاده یحیی واقع شده است. سلطان زین العابدین فرزند میربزرگ مرعشی آملی از شاهان مرعشیان تبرستان بود. او پس از به قتل رساندن عبدالله توانست حکومت را به دست بگیرد. البته مدت حکومتش کوتاه بود ومدتی به نبرد با عبدالکریم عبدالله پرداخت تا اینکه سر انجام در سال 897 هجری قمری با خوردن غذای سمی مادرش به قتل رسید.

عبدالله مرعشی در سن جوانی توانست به جایگاه پادشاهی دست یابد اما متاسفانه به شدت به شرب خمر عادت داشت و همین مسئله موجب نارضایتی و تنفر مردم مازندران از او شده بود. در دوران حکومت او عبدالله توسط پسرعمویش زین العابدین در حمام به قتل رسید. پیش از این حادثه عبدالله فرزند خود عبدالکریم دوم را به نزد سلطان ابو سعید تیموری برای خدمت فرستاد بود و زمانی که زین العابدین قصد داشت خود را حاکم مازندران معرفی نماید سادات پازواری این موضوع را نپذیرفتند و مخالفت کردند. این افراد خواستار حکومت عبدالکریم دوم بودند.

در این ماجرا مذاکرات کارکیا سلطان حاکم گیلان با ابوسعید تیموری و همچنین حمایت سادات پازواری و روز افزونیان باعث شد ابوسعید این کودک چهار ساله را راهی گیلان کند. عبدالکریم دوم که پس از مدتی از گیلان به سمت آمل آمد به دلیل سازش اسدالله با زین العابدین مجبور شد مدتی در رستمدار بماند. همزمان با این اتفاقات ابوسعید کشته شد و امیرحسن بیک توانست به قدرت دست یابد.


با به قدرت رسیدن امیر حسن بیک تحولاتی ایجاد شد و او دستور داد لشکریان گیلان و رستمدار کمک کنند تا عبدالکریم دوم بتواند به حکومت برسد و این چنین بود که عبدالکریم دوم حکومت ساری را در دست گرفت. با این اتفاق زین العابدین نیز مجبور به عقب نشینی شد اما با پیوستن به هیبت الله بابلکانی  باز قدرت گرفت و به آمل حمله کرد و اسدالله را از آمل اخراج نمود.

هیبت الله بابلکانی پس از مدتی از زین العابدین فاصله گرفت و به عبدالکریم دوم ملحق شد. زین العابدین نیز مجبور شد به منظور سرکوب شورشیان ساری را ترک کند و در همین زمان بود که اسدالله توسط گروهی از محبس آزاد شد و به آمل آمد و حکومت آنجا را در دست گرفت. اسد الله با به حکومت رسیدن در آمل عبدالکریم دوم را به آمل دعوت کرد و او نیز با لشکریان خود به آمل آمد و در آنجا با همکاری هیبت الله بابلکانی و اسد الله به نبرد با زین العابدین رفتند اما شکست خوردند و موجب اسارت و به قتل رسیدن اسدالله شد. این نبرد ها همچنان ادامه داشت.

در نهایت به دلیل بی توجهی که زین العابدین به یکی از دو همسر خود داشت، همسرش و مادرش تصمیم گرفتند که همسر محبوب زین العابدین را از بین ببرند و به همین منظور مادر زین العابدین  مقداری سم در غذا ریخت وبه همسر پسرش داد. او نیز غذا را نگهداشته بود که زین العابدین هم از غذای مادرش بخورد اما متاسفانه زین العابدین با خوردن غذای آلوده به سم جان خود را از دست داد.

https://mrbilit.com/mag/tower-of-sultan-zin-al-abedin/

Comments